Facebook test datingplatform uit in Colombia

Facebook test op dit moment een pilot uit van zijn nieuwe datingplatform. De nieuwe datingdienst van Mark Zuckerberg is vrijdag online gegaan in Colombia.

De sociale media reus koos het Latijns-Amerikaanse land als zijn testlaboratorium omdat Colombianen bijzonder veel gebruik maken van sociale netwerken en websites om partners te vinden.

De nieuwe functie stelt gebruikers in staat om een apart “dating” profiel te maken, dat niet zichtbaar is voor hun netwerk van vrienden, met potentiĆ«le matches aanbevolen op basis van voorkeuren en gemeenschappelijke interesses.

De dienst is geprogrammeerd om niet mensen te koppelen die al verbonden zijn als familie of vrienden en hebben de gebruikers van Facebook Dating ook de mogelijkheid om mensen te blokkeren als ze dat willen.

Er zal een basischatdienst beschikbaar zijn en de site zal onbekenden verhinderen om foto’s, video’s of links te versturen.

Ongeveer 21 miljoen mensen loggen dagelijks in op Facebook in Colombia, een land van 50 miljoen mensen, aldus het bedrijf.

“Wij zien dit als een ongelooflijke kans om mensen te blijven helpen bij het opbouwen van relaties op een zinvolle manier op Facebook”, aldus productmanager Nathan Sharp van Facebook Dating.