Falcao loodst Colombia naar gelijkspel tegen Chili

Het Colombiaans elftal speelde dinsdagavond een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili in het Julio Martinez Prádanos stadion in Santiago, Chili. Los Cafeteros wisten dankzij de hulp van Radamel Falcao de stand op gelijk te zetten.

Jefferson Lerma zette Colombia na zeven minuten op kop toen hij gebruik maakte van de slechte verdediging  van de Chilenen. Nadat Stefan Medina de bal had onderschept zocht hij rechts de ruimte op om vervolgens de bal dwars over te schieten richting Lerman, die geheel vrijstond en de bal via de grond het doel in kopte.

Een penalty van Arturo Vidal na 38 minuten en een opportunistisch doelpunt van Alexis Sanchez drie minuten voor rust zetten vervolgens Chili op voorsprong.

Maar Falcao, die in 72ste minuut inviel, leverde net op tijd een belangrijke aandeel voor het Colombiaans elftal door op de valreep een doelpunt te scoren. Tijdens de blessuretijd wist Falcao in een volgepakt strafschopgebied een schot van Johan Mojica in het doel te kaatsen, waardoor de stand op 2-2 kwam te staan.

Chili, dat eerder tegen Uruguay met 2-1 verloor, staat met één punt naast Peru in de Zuid-Amerikaanse poule van 10 teams, met alleen Venezuela en Bolivia onder hen. Colombia staat met 4 punten naast Paraguay onder Brazilië en Argentinië (6 punten).

De volgende ronde van de kwalificatiewedstrijden voor Qatar 2022 vindt plaats van 12-17 november. Op 12 november is Colombia gastheer voor Uruguay en reist dan af naar Ecuador om op 17 november tegen hen te spelen.