FC Barcelona richt voetbalschool op in Colombia

Vanaf volgend seizoen zal FC Barcelona een voetbalschool openen in Colombia. Het wordt de vierde voetbalschool van Barcelona in het Zuid-Amerikaanse continent.

De voetbalscholen van FC Barcelona (FCBEscola) zullen zich volgend seizoen uitbreiden in Zuid-Amerika door een nieuwe school in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá.

“Het is een belangrijke ontwikkeling voor de voetbalscholen van FC Barcelona, ​​omdat dat vanaf augustus een permanent centrum in een land met een geweldige voetbaltraditie zal zijn”, aldus de website van de Catalaanse club. Het totale aantal FCBEscolas voor het 2017/18 seizoen zal groeien naar 34 in vijf continenten.

De opening van een FCBEscola in Bogotá betekent ook dat het project zich uitbreidt naar vier voetbalscholen in Zuid-Amerika. De school in de hoofdstad sluit zich aan bij de twee Braziliaanse scholen in Rio de Janeiro en Sao Paulo en een in Lima, Peru. Verder zijn er plannen voor nog twee FCBEscolas in de Colombiaanse steden Cali en Medellín.

De Colombiaanse school wordt geleid door Caribbean Football, een team dat veel ervaring heeft met het project, aangezien zij ook toezien op de FCBEscola in de Dominicaanse Republiek. De locatie van de voetbalschool zal in het noorden van de hoofdstad zijn en de voorgestelde startdatum is 15 juni. Dan beginnen de eerste proefkampen voor kinderen tussen 6 en 14 jaar die ongeveer anderhalf maand duren. De officiële opening voor FCBEscola Bogotá is gepland ergens halverwege augustus.

Bron :
FC Barcelona