Fernando Gaviria wint tweede ritzege in China

Fernando Gaviria heeft maandag de vijfde etappe van de Tour of Guangxi gewonnen. De Colombiaanse wielrenner van UAE Emirates ging in de straten van Guilin na 212,2 kilometer als eerste over de streep.

Gaviria was in de massasprint te snel voor de Duitser Pascal Ackermann en de Italiaan Matteo Trentin. De renner van UAE Team Emirates won afgelopen donderdag ook al de eerste rit van de Chinese WorldTour-koers en klopte toen eveneens Ackermann in de sprint.

Voor de 25-jarige Gaviria is het zijn zesde overwinning van het seizoen. De Colombiaan won dit jaar – naast zijn twee dagzeges van deze koers – één etappe in de Giro d’Italia, twee ritten in de Ronde van San Juan en één etappe in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. In de Vuelta was er geen ritzege voor Gaviria weggelegd.

De Ronde van Guangxi eindigt dinsdag met een 6e etappe met start en aankomst in Guilin. De wedstrijd in een Chinese autonome regio vormt de afsluiting van het seizoen in de UCI WorldTour. Vorig jaar pakte Gianni Moscon uit Italië de eindzege.

Bron :
Foto:caracol