Geen negatieve PCR-test meer nodig voor reizigers naar Colombia

Colombia is bezig met een gefaseerde reactivering van verschillende economische, sociale en culturele activiteiten met ingang van 8 juni nu het zomerseizoen nadert.

Het toerisme en het luchtvervoer spelen een sleutelrol in de economie van het Zuid-Amerikaanse land. Een van de nieuwe maatregelen die het ministerie van Volksgezondheid vrijdag bij resolutie 777 heeft aangekondigd, is dan ook de afschaffing van de eis om een PCR-test met een negatief resultaat voor COVID-19 voor te leggen om het grondgebied per vliegtuig te mogen betreden.

Begin april had de Colombiaanse regering bepaald dat reizigers naar Colombia een negatieve COVID-19-test moesten aantonen die binnen 96 uur voor aankomst was uitgevoerd, als maatregel om de derde golf van infecties en de komst van nieuwe variaties te bestrijden.

In het algemeen hebben de Colombiaanse autoriteiten vrij pragmatische maatregelen genomen op het gebied van toerisme en luchtvervoer, althans in vergelijking met andere landen in de regio, en dat is een van de redenen waarom zij het voortouw hebben genomen bij het herstel van de sector, met meer dan 10 miljoen passagiers via het luchtverkeer sinds september.

Bron :
Foto:PublicDomainPictures