Generaal Nicacio Martínez verlaat het leger

De Colombiaanse president Ivan Duque heeft vrijdag aangekondigd dat Nicacio Martinez niet langer het hoofd van het nationale leger zal zijn.

In een persconferentie zei Duque, vergezeld door de militaire leiding van het land, dat generaal Martinez zei dat hij de post “om familieredenen” verlaat.

“We hebben een diepgaand gesprek gehad, een gesprek waarin we zijn grote dienstbaarheid aan ons land hebben erkend en we hebben de beslissing genomen voor Generaal Nicacio de Jesús Martínez om de post van het leger te verlaten,” zei Duque tijdens zijn toespraak in het presidentieel paleis, Casa de Nariño.

Martinez raakte in opspraak nadat hij toestemming had gegeven voor een luchtbombardement op een kamp van FARC-dissidenten, waarbij acht minderjarigen werden gedood. Hij gaf toen toe dat “als hij had geweten dat er minderjarigen waren, de beslissing anders zou zijn geweest”. De Colombiaanse minister van Defensie Guillermo Botero had zijn ontslag ingediend naar aanleiding van het luchtbombardement, waarbij hij in eerst instantie ontkende dat er geen minderjarigen waren omgekomen, maar later toegaf dat hij dit wel wist.

Generaal Eduardo Enrique Zapateiro Altamiranda is nu aangesteld als het nieuwe hoofd van het nationale leger van Colombia.

Bron :
Foto:publimetro