Groep Colombianen uit Wuhan aangekomen in Bogotá

Donderdag om 22:40 uur landde het vliegtuig van de Colombiaanse luchtmacht op de militaire luchthaven CATAM, met de groep Colombianen, drie Mexicanen en vijf Spanjaarden, samen met de medische staf en de bemanning, afkomstig uit Wuhan, het epicentrum van het coronavirus.

Zaterdag 22 februari vertrok het militair vliegtuig met 18 bemanningsleden; 11 leden van de Colombiaanse Luchtmacht (FAC) en zeven mensen van het Nationaal Gezondheidsinstituut en het Colombiaanse Rode Kruis, naar de Chinese stad Wuhan om 13 Colombianen en drie buitenlandse familieleden te repatriëren.

De gerepatrieerde Colombianen en hun families worden naar het Olympisch Dorp van Coldeportes gebracht, waar ze een 14-daagse quarantaine zullen doorbrengen. Voordat zij aan boord gingen van het vliegtuig in Wuhan, werden zij onderworpen aan twee gezondheidstest, een door de Chinese en een door de Colombiaanse autoriteiten, waarbij werd bevestigd dat geen van hen symptomen heeft die verband houden met de ziekte.

“We moeten ze 14 dagen lang in isolatie houden, wat tests doen, wat eenvoudige en elementaire controles, en op zoek gaan naar een van hen met het coronavirus. Tot nu toe wijst niets erop dat ze het hebben,” Zei Ivan Dario Gonzalez, de minister van Volksgezondheid.

De gezondheidsautoriteiten, zowel de nationale als de districtsautoriteiten, hebben herhaald dat zij voorbereid zijn om elk geval van de ziekte te behandelen. In Bogotá bijvoorbeeld is er een netwerk van 30 ziekenhuizen. Tot nu toe zijn er geen bevestigde gevallen van het coronavirus in Colombia.

Bron :
Foto:Cancillería Colombia