Grootste theaterfestival van Colombia FITB 2018 start in Bogotá

Vrijdag start in Bogotá het theaterfestival, Festival Iberoamericano de Teatro de Bogotá (FITB), het grootste theaterevenement van Colombia met nationale en internationale artiesten.

Van 16 maart tot 1 april wordt het Festival Iberoamericano de Teatro de Bogotá gehouden in verschillende theaters van Bogotá. Daarnaast staat het festival, dat haar zestiende editie viert, ook bekend om haar straattheater.

FITB viert met haar zestiende editie haar dertigste verjaardag. In 1988 vond de eerste uitvoering van FITB plaats, opgericht door Fanny Mikey (2008) en is uitgegroeid tot een evenement dat behoort tot een van de grootste theaterfestivals in de wereld.

Zo’n 300 artiesten bestaande uit 33 Colombiaanse theatergroepen en 32 theatergroepen uit 13 landen over de hele wereld vullen het programma van FITB.

Net zoals in de editie van 2016 heeft FITB een land als eregast. Dit jaar is het Argentinië, dat negen van zijn meest representatieve theatergroepen van verschillende genres presenteert.

Er is een Noors-Nederlandse bijdrage aan het festival van theatermakers Ulrike Quade & Jo Strømgren, die een voorstelling van “Coco Chanel” zullen uitvoeren. Ulrike Quade is theatermaakster die handgemaakte menselijke figuren inzet als levensechte tegenspelers. Met haar buitengewone en veel geroemde, meesterlijke beheersing van spel en techniek brengt zij haar figuren tot leven. Ulrike Quade was eerder te zien op festival Iberoamericano de Teatro de Bogotá in 2016 met haar voorstelling “De Schrijver”.