Gustavo Petro roept leger- en politiecommandanten op bloedbaden te neutraliseren

“Straffeloos massamoorden plegen tast het aanzien aan van de bevelhebbers van de strijdkrachten”, zegt de kersverse president van Colombia, Gustavo Petro.

De president zei dat de commandanten “ervoor moeten zorgen dat het plegen van bloedbaden en de dood van sociale leiders wordt geneutraliseerd”.

Na de bekendmaking van de nieuwe leger- en politieleiding verklaarde president Gustavo Petro zaterdag op zijn Twitter-account dat “het plegen van bloedbaden en de straffeloosheid daarvan in de rechtsgebieden van de leger- en politiecommandanten gevolgen zullen hebben voor de cv’s van de commandanten”.

Evenzo zei de president op dit sociale netwerk dat “vanaf nu alle militaire of politiecommandanten in hun rechtsgebied ervoor moeten zorgen dat het plegen van bloedbaden en de dood van sociale leiders volledig wordt geneutraliseerd”.

Petro zei dat de verandering is gebaseerd op de uitvoering van de zogenaamde “menselijke veiligheid”, als een van de belangrijkste strategieën voor de bescherming van de burgers in het land, door de veiligheidstroepen.

Het bevel van het staatshoofd komt na de bekendmaking van de nieuwe militaire en politieleiding in het land.

Petro deelde samen met zijn minister van Defensie, Iván Velásquez, mee dat generaal-majoor Helder Fernan Giraldo Bonilla de nieuwe bevelhebber van de strijdkrachten zal zijn.

Evenzo zal generaal-majoor Luis Mauricio Ospina Gutiérrez de bevelhebber van het leger zijn. Vice-admiraal Francisco Hernando Cubides zal het bevel voeren over de marine.

Generaal Luis Carlos Córdoba Avendaño is de nieuwe commandant van de luchtmacht, en generaal Henry Armando Sanabria Cely is de nieuwe directeur van de nationale politie.

Bron :
Foto:caracol.com.co/