Halve marathon van Bogotá gewonnen door Keniaan Edwin Soi

Zondag 2 oktober vond de 22e editie van de halve marathon van Bogota plaats, een wedstrijd die om 9.30 uur ’s ochtends (lokale tijd) van start ging en werd gedomineerd door Afrikaanse atleten.

Bij de mannen won de Keniaan Edwin Soi na een harde finish waarbij hij in de knoop raakte met een andere atleet en bijna op de stoep viel. Soi maakte zijn favorietenrol waar en werd in een spannend duel tegen Kwemoi gekroond tot kampioen van de 22e editie. Soi werd eerste, Kwemoi tweede en Muteti derde.

Bij de vrouwen werd Tanui, de Keniaanse, gekroond tot kampioen van de halve marathon van Bogota. Nyaruai behaalde de tweede plaats in de hoofdstad na 21 kilometer.

De beste van de Colombiaanse vrouwen was Angie Orjuela, op de vierde plaats, terwijl John Tello, haar landgenoot, de beste was bij de mannen.