Hartverwarmende benefietinterland tussen Brazilië en Colombia voor Chapecoense

Brazilië en Colombia hebben in de nacht van woensdag op donderdag een benefietwedstrijd gespeeld. De wedstrijd stond in het teken van de vliegtuigramp waarbij bijna de hele selectie van de voetbalclub Chapecoense om het leven kwam. Brazilië won met 1-0, maar het resultaat was van ondergeschikt belang. De oefeninterland was als het ware een grote inzamelingsactie.

De emotionele interland, die als inzamelactie voor het zwaar getroffen Chapecoense werd georganiseerd, werd gespeeld in het Olympisch Stadion in Rio de Janeiro. Met de kaartverkoop werd er zo’n 350.000 euro ingezameld voor de nabestaanden en overlevenden van de vliegtuigramp in Colombia waarbij 71 mensen omkwamen.

De drie spelers die de crash overleefden, Jackson Follman, Neto en Alan Ruschel, kregen voorafgaand aan het benefietduel een warm onthaal in Rio de Janeiro.

De selecties van beide teams bestonden alleen uit spelers van Zuid-Amerikaanse competities. Internationals van Europese clubs deden niet mee aan de benefietwedstrijd.

Vlak na rust kopte Dudu van dichtbij raak en dat was direct het enige doelpunt in de wedstrijd waarin het sportieve van ondergeschikt belang was.

In november zijn er bij een vliegtuigongeluk in Colombia 71 inzittende omgekomen onder wie bijna alle spelers van de Braziliaanse voetbalploeg Chapecoense. Zes mensen overleefden de crash. Het vliegtuig was vanuit Bolivia opgestegen en was onderweg naar Medellin. De ploeg zou in Medellín de finale spelen van de Copa Sudamerica (de Zuid-Amerikaanse versie van de Europa League) tegen de ploeg uit Medellín, Atletico Nacional.