Hey! Het is Colombia, niet Columbia!

 

Diegenen die gezegend zijn met een moeilijke naam zijn maar al te bekend met het probleem van de mensen die het verkeerd spellen. Maar wat als je voortdurend de spelfout van je eigen land moet verbeteren?

De irritatie werd voor Emilio Pombo te veel, die een wereldwijde social media campagne begon om de spelfout van zijn land recht te zetten. That’s Colombia, NOT Columbia (Het is Colombia, NIET Columbia).

“Als er mensen verwijzen naar mijn land, dan is het Colombia met een ‘O’. Mensen zeggen vooral Columbia met een ‘U’ … zoals de plaats in de staat Washington in de VS,” zei Pombo.

Het idee begon toen Pombo, een marketing uitvoerder, werd uitgenodigd om deel te nemen aan een sociale media-conferentie in New York. Zelfs in de uitnodiging stond de vervelende fout.

“Ze schreven ons een e-mail met het volgende: ‘Jullie van Columbia, willen jullie onze conferentie bijwonen?’ We zeiden bedankt voor de uitnodiging, wij zullen er zijn en de naam van onze conferentie is ‘Het is Colombia, niet Columbia’, “zei Pombo.

“We wilden de conferentie gebruiken om te beginnen met het uitleggen van de fouten en beginnen te praten over de positieve aspecten van ons land.”

Dat was in februari 2013, nu heeft de campagne een Facebook-pagina van meer dan 27.000 likes, worden t-shirts en petten met de kreet op grote schaal verkocht en internetmemes die de social media overspoelt.

De kruistocht heeft meer dan 50 landen bereikt en gebruikers op social media staan te popelen om politici, kranten en media te corrigeren met de hashtag #ItsColombiaNotColumbia.

Het is verrassend hoe vaak deze fout voorkomt, één die zelfs nieuwszender CNN over het hoofd ziet.

Maar het is meer dan alleen een spelling campagne. Pombo’s beweging wil Colombia onder de aandacht brengen, het beste van de cultuur van het land en de natuurlijke schoonheid laten zien, met de nadruk op dat Colombia veranderd is en niet meer het Colombia is van van 10-20 jaar geleden.

“Colombia is een van de grootste landen in de wereld,” zei hij. “Het is een van de meest leuke en avontuurlijke landen die je kunt vinden in Zuid-Amerika.

“Dankzij de veiligheid en het gastvrije Colombia zijn in de laatste jaren een groot aantal zeer invloedrijke mensen naar ons land gekomen.

“Mensen als Madonna, Justin Bieber, Paris Hilton. Tien of 20 jaar geleden kwamen deze mensen niet voor een bezoek in Colombia.”

Pombo is snel in het opnomen van de talenten die in het buitenland Colombia vertegenwoordigen , waaronder popster Shakira, “Modern Family” actrice Sofia Vergara en Real Madrid voetballer James Rodriguez markeren.

“We hebben een voetballer genaamd Radamel Falcao, we hebben we onze Nobelprijswinnaar Gabriel Garcia Marquez,” zei hij.

“Mensen praten over onze internationale sterren, maar ze zeggen ‘De Columbiaanse schrijver, de Columbiaanse voetballer’.”

Tijdens het laatste decennium heeft Colombia belangrijke stappen gemaakt om zich te rebranden als een natie. Nu hoopt Pombo dat zijn campagne een einde kan maken aan die spelfout. (bron:cnn)