Hodeg schrijft tweede etappe van Tour Colombia op zijn naam

Álvaro José Hodeg van Deceuninck-Quick Step heeft de tweede etappe gewonnen van Tour Colombia 1.2. In het pittoreske La Ceja was de Colombiaan de snelste in de massasprint.

In de massasprint klopte Hodeg de Est Martin Laas en zijn landgenoot Sebastian Molano. Hij pakte hiermee ook de leiderstrui af van zijn landgenoot Rigoberto Uran. Na de ploegentijdrit van de eerste dag, kreeg het peloton van Tour Colombia op dag 2 een etappe van 150 kilometer voor de wielen met start en aankomst in La Ceja.

Hoewel de in La Ceja geboren Fernando Gaviria bekend was met het parcours ging Álvaro José Hodeg met de winst aan de haal. Sprintkoning Gaviria kwam door nog onduidelijke redenen niet aan sprinten toe. Namens UAE-Team Emirates nam zijn ploeggenoot Juan Sebastián Molano de honneurs waar in de sprint en daarin eindigde de Colombiaan op de derde plaats. Voor Hodeg was het zijn eerste zege van het seizoen en de vijfde seizoenzege alweer voor zijn Belgische werkgever.

De rittenkoers in Colombia, die onder anderen Chris Froome, Nairo Quintana en Julian Alaphilippe aan de start heeft, eindigt dit weekend met twee bergetappes.

Resultaten wielerflits
Bron :
Foto:caracol