In negen departementen code rood door hevige regenval

Het Colombiaanse instituut voor Hydrologie, Meteorologie en Milieukunde (IDEAM) heeft in zijn laatste berichtgeving vermeld, dat er in minstens negen departementen code rood afgegeven is.

In de departementen Chocó, Risaralda, Caldas, Quindío, Antioquia, Cundinamarca, Cauca, Nariño en Putumayo is afgelopen 24 uur een grote hoeveelheid neerslag gevallen. Met name in de Andes-regio en in sommige sectoren van de Stille Oceaan en Amazone is de hoeveelheid neerslag het hoogst.

Tegelijkertijd wordt er code oranje afgegeven voor de gebieden rondom de rivieren Oro, La Ceiba, Fortalecillas, Opón, Carare, Sumapaz, Risaralda en de rivieren San Juan en Tonusco. Volgens IDEAM is hier een plotselinge toename van het wateroppervlak.

Daarnaast meldt het instituut dat de departementen Chocó, Risaralda, Caldas, Quindío, Antioquia, Cundinamarca, Cauca, Nariño en Putumayo er een grote kans is op aardverschuivingen, met namen in heuvelachtige gebieden.

Anderzijds werd een rood alarm afgegeven voor mogelijke branden in gebieden met bossen, gewassen en grasland in de departementen La Guajira, Cesar, Magdalena, Bolívar, Atlántico, Sucre en Córdoba.

Bron :
foto:publimetro