Inheemse bevolking protesteert in Cali en wil ontmoeting met president

Ongeveer zevenduizend personen van verschillende inheemse volkeren uit het departement Cauca, kwamen vandaag in een protestmars aan in de stad Cali om de democratie, de vrede en het recht om veilig te leven te beschermen.

Het kostte de inheemse bevolking drie uur om vanuit Jamundí in de hoofdstad van Valle del Cauca aan te komen. Met ongeveer 200 chivas en andere voertuigen kwamen zij aan in Cali om aan hun protestmars te beginnen.

De inheemse volkeren zullen zich twee dagen vestigen, tot woensdag in afwachting van president Ivan Duque, die gevraagd werd hen te ontmoeten om de problemen van deze gemeenschappen op te lossen, zoals de annexatie van hun grondgebied en de moordaanslagen op hun leiders.

De demonstranten, onder wie vertegenwoordigers van de inheemse regionale raad van Cauca (CRIC), hopen met president Iván Duque te praten over het garanderen van veiligheid voor hun leiders en stabiliteit in de gemeenschappen.

“De situatie rond de illegale mijnbouw en de impact ervan op de door paramilitaire groeperingen belegerde gebieden, evenals de uitvoering van de vredesakkoorden, zijn ook zorgwekkend, aldus Ferney Quintero van het CRIC.

Ze verzekerden dat als de ontmoeting met Duque niet tot stand komt, ze een protestmars naar Bogotá zullen ondernemen.

Bron :
Foto:rcnradio.com