‘Internationaal luchtverkeer Colombia weer normaal in november’

Ondanks het feit dat de nationale regering 1 september heeft vastgesteld als datum voor de heropening van het internationaal luchtverkeer, verwacht de Colombiaanse luchtvaartdienst, Aerocivil, dat de volledige normalisatie van vluchten pas in november zal plaatsvinden vanwege het coronavirus.

Binnen de planning van  Aerocivil voor internationale routes voorziet de luchtvaartdienst “in juli operationele afspraken te maken, in september de uitvoering van proefprojecten voor veilige gezondheidscorridors en de opening van de algemene luchtvaart en het bedrijfsleven. In oktober het toestaan van passagiers die op doorreis zijn en in november de heropening van vluchten voor toerisme en bezoekers”, meldde Bluradio.

Volgens deze planning heeft Colombia in de maand juli gesprekken gevoerd met andere landen om internationale verbindingen te coördineren. Evenzo moet er rekening mee worden gehouden dat de autorisaties van de routes afhankelijk zullen zijn van alle ministeries van Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken. Indien geen route gegarandeerd is, zullen reizigers hun reizen moeten uitstellen.

Volgens IATA (International Air Transport Association), zullen de Colombiaanse regering en de burgemeester van Bogotá op 15 augustus gesprekken voeren om overeenstemming te bereiken over de heropening van de internationale luchthaven El Dorado. IATA herhaalt dat luchtvaartmaatschappijen klaar zijn met de gezondheidsprotocollen om hun activiteiten te starten.

“Het is een goed teken dat de nationale en districtsoverheden de nodige besprekingen voeren voor het heropenen van de binnenlandse luchtdiensten in Colombia, met inbegrip van El Dorado (Bogota) als belangrijkste luchthaven in de luchtsector van het land,” zei IATA.

Bron :
Bluradio/Foto:Ross Parmly