Internationale boekenbeurs FILBO 2019 in Bogotá van start

Vandaag is in Bogotá de internationale boekenbeurs FILBO van start gegaan. De boekenbeurs is het belangrijkste evenement ter promotie van de literatuur en de uitgeverswereld in Colombia en is een van de belangrijkste literaire evenementen in Latijns-Amerika.

Het jaarlijks terugkerend boekenfestival dat elk jaar vele internationale en nationale schrijvers, lezers en uitgevers aantrekt werd vandaag geopend door president Iván Duque. Ieder jaar wordt er een gastland vertegenwoordigd, waaronder ook Nederland een keer centraal heeft gestaan. Opmerkelijk dit jaar is dat Colombia zelf nu het gastland is. Reden hiervoor is het vieren van de 200 jaar onafhankelijkheid van Colombia.

De president Iván Duque, zei bij de opening van La FILBO: “Deze 200 jaar geschiedenis vieren we vanwege wat ons land heeft gedaan in dat onuitputtelijke erfgoed, dat is een creatieve klasse, een culturele klasse die vele generaties blijft inspireren.”

In het internationale zakencentrum Corferias, dat een oppervlakte van 3.000 vierkante meter beslaat, worden zo’n 170 internationale gastschrijvers en 400 nationale schrijvers verwacht en worden er ongeveer 1.700 evenementen gehouden.

FILBO komt elk jaar tot stand door de samenwerking tussen CORFERIAS en de Camara Colombiana del Libros. De 32ste editie van het boekenfestival duurt tot en met 9 mei.

Bron :
Foto:FILBO Twitter