Jaarlijkse doelstelling uitroeiing illegale gewassen in november bereikt

De minister van Defensie van Colombia, Carlos Holmes Trujillo, zei woensdag dat het land in november zijn doel om 80.000 hectare illegale gewassen uit te roeien heeft overtroffen.

“De uitroeiingscijfers gaan goed, in november werd de jaarlijkse doelstelling van 80.000 hectare overschreden en we zijn nu op 81.305 hectare, dus alle uitroeiingsinspanningen zijn zeer goed gevorderd,” vertelde Trujillo aan verslaggevers.

Op 2 augustus bracht het VN-bureau voor drugs- en misdaadbestrijding (UNODC) een rapport uit dat de cocateelt in Colombia in 2018 licht is gedaald van 171.000 hectare naar 169.000 hectare, maar nog steeds op het hoogste niveau is sinds het begin van de berekening.

Trujillo zei dat de Colombiaanse regering “alle mogelijke instrumenten” waarover zij beschikt, gebruikt om illegale gewassen zoals de cocateelt uit te roeien.

“Het doel van de regering van president Duque is om jaar na jaar de cijfers te overtreffen om het doel van de uitroeiing van de helft in 2023 te bereiken”, aldus de minister.

Sinds 2013 groeit de cocateelt in Colombia gestaag, volgens de International Narcotics Control Board (INCB), tot het punt waarop het Witte Huis zei dat het in 2017 een record van 209.000 hectare illegale gewassen bereikte.

Bron :
Foto:policia.gov.co