James Rodríguez tekent voor Everton

De kogel is eindelijk door de kerk. Na vele weken van speculaties heeft de Engelse club Everton het nieuws officieel bekend gemaakt. James Rodríguez vervolgt zijn loopbaan bij Everton, zo meldt de club op zijn website.

De club uit Liverpool verwelkomt James Rodríguez met “Bienvenido James” op zijn website. Op Goodison Park ondertekende de Colombiaan een contract voor 2 jaar met een optie voor een extra seizoen.

“Ik ben heel blij dat ik bij deze geweldige club mag tekenen. De manager (Carlo Ancelotti) kent me al enorm goed. Ik kijk er naar uit om geweldige dingen te bereiken, iedereen heeft het doel om prijzen te winnen”, zo laat Rodríguez weten op de website van Everton. “Ik ben hier gekomen om me te verbeteren, om het team te helpen en goed voetbal te spelen. Ik ben ervan overtuigd dat we met Carlo en zijn staf grote dingen kunnen bereiken, dat is een van de voornaamste redenen dat ik hier getekend heb.”

James gaat bij Everton weer samenwerken met manager Carlo Ancelotti. De Italiaan lokte Rodríguez eerder al naar Real Madrid en Bayern München, waar de 29-jarige aanvallende middenvelder twee jaar op huurbasis speelde. Op het clubkanaal van The Toffees zegt Rodriguez: “Ancelotti wilde mij heel graag hebben. Er is hard gewerkt om dit te realiseren. Nu is het aan mij om goed te presteren. Het voelt goed om gewild te zijn. Ik wil prijzen pakken en ik geloof erin dat deze club dat kan.”

De 29-jarige spelmaker werd in 2014 door Real Madrid voor tachtig miljoen euro overgenomen van AS Monaco. Na de komst van trainer Zinédine Zidane kwam de Colombiaan weinig aan spelen toe. Hij paste niet in het spelsysteem van Zidane en maakte op huurbasis een uitstapje naar Bayern München. In het witte shirt van de Koninklijke maakte Rodríguez 37 treffers en 42 assists in 125 duels. Hij veroverde met de club uit Madrid onder meer tweemaal de Champions League en twee keer de Spaanse landstitel.

Volgens verschillende media uit Spanje en Engeland legt Everton tussen de 25 en 30 miljoen euro neer voor James Rodríguez. Voor Everton is Rodriguez de tweede grote transfer van de zomer. Eerder plukte het ook al middenvelder Allan weg bij Napoli.

Bron :
Foto:evertonfc.com