Juan Sebastián Molano wint tweede etappe Tour Colombia 2.1

Juan Sebastián Molano heeft de tweede etappe in de Tour Colombia 2.1 gewonnen. Na 152,4 km van Palpa naar Duitama was de Colombiaan de snelste in de sprint voor zijn landgenoot Alvaro Hodeg (Deceuninck-Quick Step) en de Israëliër Itamar Einhor (Israel Start Up Nation).

Een groep vluchters van tien eenheden sterk kleurde de dag, maar het harde werk in het peloton zorgde ervoor dat ze kansloos waren. Bij de laatste 5 kilometers werden Byron Guama, Matthieu Jeannés en Jorge Montenegro opgeraapt en werd het uiteindelijk een massasprint.

Bob Jungels van Deceuninck voerde de trein voor Hodeg aan. Na hem was het de beurt aan Julian Alaphilippe. Het was echter Travis McCabe die als eerste aanging. Hodeg kwam erover heen, maar het was Molano die met machtige pedaalslagen de overwinning binnen haalde. Hodeg werd tweede, Einhorn vervolledigde het podium. De favorieten voor de eindzege kwamen de rit allemaal goed door.

In het algemeen klassement veranderde er niet veel. Ecuadoraan Jonathan Klever Caicedo behoud de oranje leiderstrui en houdt zijn ploeggenoten Sergio Higuita, Daniel Felipe Martínez, Tejay van Garderen en Lawson Craddock achter zich. Donderdag rijdt het peloton over 177,7 kilometer van Paipa naar Sogamoso met onderweg twee beklimmingen van vierde categorie. Mogelijk krijgen de sprinters dan een nieuwe kans.

Bron :
Foto:ElEspectador