Kinderen in Cartagena laten bedreigde schildpadden vrij

Meer dan 80 kinderen tussen 9 en 13 jaar, inwoners van 14 gemeenschappen in het insulaire gebied van het natuurpark Corales del Rosario, waren verantwoordelijk voor het vrijlaten van 64 Karetschildpadden.

De bedreigde zeeschildpadden zijn door de Colombiaanse autoriteiten in beslag genomen vanwege illegale handel in wilde dieren en door lokale vissers gebracht omdat ze verstrikt waren in hun netten.

Nationale Natuurparken Corales del Rosario y de San Bernardo hebben de zorg van deze schildpadden op zich genomen en vrijdag op een feestelijke wijze de schildpadden weer vrijgelaten op de stranden van het natuurpark Corales del Rosario.

IMAGEN-16205099-2

Luis Miguel Valencia, 11 jaar, zei dat hij zich vol emotie en vreugde voelde toen hij een karetschildpad op het zand van Punta Casimba losliet en zag hoe het dier wegliep naar de zee.

Beheerders van Nationale Natuurparken Corales del Rosario en San Bernardo houden de leefstijl van het bedreigde diersoort nauwkeurig in de gaten. De schildpadden zijn gemerkt met een chip om hun mobiliteit te traceren.

peroo_pogo
Pogo, een labrador, was ook aanwezig bij de vrijlating van de 64 Karetschildpadden. Pogo maakt onderdeel uit van het monitoringsprogramma van zeeschildpadden. De labrador is getraind om nesten van de karetschildpadden op het strand op te sporen om zo in kaart te brengen hoeveel nesten er zijn en om ze beter te kunnen beschermen.