KLM vliegt voor het eerst sinds coronacrisis weer naar Colombia

Na 5 maanden van een lockdown in Colombia komt vandaag KLM met een eerste vlucht vanuit Nederland aan in Colombia. Vlucht KL 749 is vanuit Schiphol vertrokken en zal via Bogotá aankomen in Cartagena.

Met een kleine vertraging vertrok vanochtend sinds lange tijd weer een vliegtuig van KLM vanaf Amsterdam naar Colombia. De Boeing 787-9 Dreamliner zal eerst landen in de Colombiaanse hoofdstad om vervolgens door te vliegen naar de Caribische stad Cartagena. Het vliegtuig zal naar verwachting om 16:40 uur (lokale tijd) aankomen in Cartagena om vervolgens weer om 17:50 uur een retourvlucht te nemen naar Amsterdam.

Colombia begon in maart aan een nationale lockdown van vijf maanden dat op 31 augustus eindigde en overging in een “selectieve” lockdown met maatregelen gericht op regionale besmettingen. Tijdens de lockdown werd gefaseerd de economie weer gereactiveerd terwijl in september tijdens de selectieve lockdown het internationaal luchtverkeer weer voorzichtig werd opgepakt.

Cartagena was de eerst stad van Colombia die sinds de lockdown de internationale vluchten mocht ontvangen en reactiveren. Op zaterdag 19 september kwam de eerste internationale vlucht met 228 passagiers aan boord aan op de internationale luchthaven Rafael Núñez in Cartagena.