Kort nieuws – dinsdag 24 maart 2020

Woensdag gaat Colombia op slot

Colombia gaat om middernacht 23:59 uur in lock down om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Iedereen is dan verplicht om in quarantaine te gaan. Alleen vitale beroepen krijgen hier uitzondering op. Men mag alleen naar buiten om boodschappen te doen en medicijnen te halen. De verplichte quarantaine duurt tot 13 april

 Avianca schrapt binnenlandse vluchten

Vliegtuigmaatschappij Avianca schrapt alle binnenlandse vluchten vanwege de lock down die om middernacht in gaat. Gisteren had de Colombiaanse vliegtuigmaatschappij al zijn internationale vluchten geschorst. Vanaf morgen zullen er geen binnenlandse vluchten zijn tot 13 april. Avianca voert nog wel vrachtvluchten uit om het land van voedsel en geneesmiddelen te voorzien.

Turkije stuurt 26.000 virustesten naar Colombia

Turkije heeft 26.000 virustesten naar Colombia verzonden voor het coronavirus. Dat meldde het National Institute of Food and Drug Monitoring (INVIMA) dinsdag. INVIMA zei in een verklaring dat de uitrustingen afgelopen zondag zijn aangekomen om het land sneller en efficiënter patiënten te laten testen op het coronavirus. De directeur van INVIMA, Julio Cesar Aldana Bula, bedankte de Turkse regering voor haar steun.

29 nieuwe corona-besmettingen in Colombia

vandaag zijn er 29 nieuwe corona-besmettingen bijgekomen in het land. Colombia telt nu totaal 277 coronapatiënten. Het dodental blijft op 3 staan. De meeste besmettingen vinden plaats in de hoofdstad.

Bron :
Foto:Liliana Rincón Barajas