Kort nieuws: Maandag 24 mei

Colombia heeft een nieuw recordaantal coronabesmettingen op een dag

Colombia meldde zondag nog eens 21.669 besmettingen met het coronavirus en had een nieuw record van dagelijkse besmettingen door het overtreffen van het record van 15 januari toen het 21.078 meldde, volgens gegevens van het ministerie van Volksgezondheid.

Volgens de cijfers van het Ministerie van Volksgezondheid deed het grootste aantal besmettingen zich voor in Bogotá, dat met 7.948 gevallen bovenaan de lijst staat, gevolgd door Antioquia (2.404), Cundinamarca (1.990), Santander (1.097), Atlántico (946), Valle del Cauca (667), Cesar (573) en Córdoba (559).

Paus roept op tot dialoog in Colombia

Paus Franciscus heeft zondag opgeroepen om te bidden voor een oplossing voor de huidige situatie in Colombia, die hij als zorgwekkend omschreef.

In een commentaar na het afsluiten van het zondagse Koningin der Hemelen gebed riep de Paus op tot een serieuze dialoog om “rechtvaardige oplossingen te vinden voor de vele problemen die vooral de armsten treffen, als gevolg van de pandemie.

Hij drong er bij iedereen op aan om uit humanitaire overwegingen gedragingen te voorkomen die de bevolking schaden bij de uitoefening van het recht op vreedzaam protest.

1 miljoen vaccins van Sinovac zondag aangekomen in Colombia

Deze zondag heeft Colombia 1’000.000 vaccins ontvangen van het Chinese farmaceutische bedrijf Sinovac, waarmee het land op 13’299.364 doses komt, om door te gaan met het Nationale Vaccinatieplan tegen COVID-19.

De vaccins kwamen om 19.35 uur aan op Bogota’s El Dorado Airport, aan boord van Air France vlucht AF428 uit Parijs.

De vice-minister van Volksgezondheid, Luis Alexander Moscoso, verklaarde dat de vaccins zullen worden gebruikt voor de tweede doses van mensen die het vaccin in de loop van deze maand hebben gekregen.

Bron :
Foto:vicepresidencia.gov.co