Kort nieuws: Vrijdag 28 mei

Opnieuw recordaantal coronabesmettingen in Colombia

Donderdag werd in Colombia voor de tweede opeenvolgende dag een nieuw dagrecord van coronabesmettingen geregistreerd. Het dagrecord van woensdag werd donderdag overtroffen met 25.092 nieuwe besmettingen, aldus het Colombiaanse Ministerie van Volksgezondheid.

Nadat woensdag een historische 23.487 gevallen werden gemeld, is het besmettingscijfer van donderdg het hoogste van de hele pandemie en brengt het het aantal gevallen op 3.319.193.

Volgens de cijfers van het Ministerie van Volksgezondheid deed het grootste aantal besmettingen zich voor in Bogotá, dat met 9.695 gevallen bovenaan de lijst staat, gevolgd door Antioquia (3.537), Valle (1.679) Cundinamarca (1.660), Santander (1.334) en Boyaca (670)

Sterspeler James Rodríguez niet fit genoeg voor Copa América

James Rodríguez is door de medische staf van het Colombiaanse nationale elftal niet fit genoeg bevonden voor het toernooi om de Copa América.

‘In de afgelopen dagen hebben we medische testen gedaan bij onze spelers en daaruit is gebleken dat James niet in optimale conditie is voor de Copa América. Daarom zal hij niet aansluiten bij de ploeg van bondscoach Reinaldo Rueda. De trainer en zijn staf hopen dat James er snel weer bij zal zijn en zijn land zal vertegenwoordigen op de professionele wijze waarop hij dat altijd gedaan heeft’, schrijft de bond in een statement.

De 29-jarige Rodríguez ondervond de afgelopen periode bij Everton veelvuldig hinder van een kuitblessure, maar is volgens hem volledig hersteld. ‘Met verbazing heb ik de verklaring van de technische staf gelezen, waarin staat dat ze niet op mij rekenen en mij een volledig herstel wensen, terwijl ik al een volledig herstel achter de rug heb. Een herstel waarin ik veel heb opgeofferd. Dit is een enorme teleurstelling voor mij, dat ik mijn land niet kan vertegenwoordigen, iets wat veel voor mij betekent.’

Egan Bernal houdt stand in Giro ondanks tijdsverlies

Alhoewel Simon Yates vrijdag de negentiende etappe heeft gewonnen van de Giro d’Italia en daardoor iets inliep in het algemeen klassement op rozetruidrager Egan Bernal, behoudt de Colombiaanse favoriet zijn leidende positie.

Egan Bernal kwam als derde over de streep en verloor 28 seconden op zijn rivaal Yates. Daniel Martinez ging als zevende over de streep en eindigde daarmee op dezelfde positie in het algemeen klassement.

In het klassement blijft Yates derde, maar is zijn achterstand op Bernal ingekort naar 2 minuten en 49 seconden. Nummer twee Caruso moet 2 minuten en 29 seconden goedmaken.

Zaterdag gaat de Giro verder met een zware bergrit met drie beklimmingen van de eerste categorie. De Italiaanse wielerronde wordt zondag afgesloten met een individuele tijdrit door Milaan.

Bron :
Foto:infobae.com/rcnradio.com