Minstens 11 doden bij bloedbaden in drie departementen

Minstens 11 mensen werden gedood in drie afzonderlijke groepsmoorden in Colombia, zei de Colombiaanse politie maandag. De moordpartijen – moorden op drie of meer mensen in dezelfde gebeurtenis – vonden in de afgelopen drie dagen plaats in de departementen Antioquia in het noordwesten, Bolivar in het noorden en Cesar in het noordoosten van het land.

In een bloedbad in Antioquia werden vijf mensen gedood “vermoedelijk door een gewapende groepering” in de stad Zaragoza, vertelde de politie aan verslaggevers. Maandag stierven drie mannen bij een aanval in het gebied van Simiti, een stad in de regio van Bolivar. 

De politie rapporteerde ook dat een aanval plaatsvond in de stad Aguachica in het departement Cesar. Een Venezolaans echtpaar werd gedood en een derde slachtoffer stierf als gevolg van verwondingen in hetzelfde incident.

Deskundigen waarschuwen dat Colombia een nieuwe geweldscyclus doormaakt die gekenmerkt wordt door een toename van het aantal slachtpartijen. Tussen 1 januari en 17 augustus hebben de Verenigde Naties 33 van dergelijke groepsmoorden in verschillende regio’s van het land geregistreerd, vergeleken met 36 in 2019, 29 in 2018 en 11 in 2017. Sindsdien hebben de autoriteiten nog eens 12 bloedbaden geregistreerd. De regering geeft deze gewelddaden de schuld aan gewapende groepen die hun operaties financieren door middel van drugshandel.

Bron :
Foto:colombia.as.com