Nairo Quintana meteen in quarantaine bij aankomst in Colombia

Wielrenner Nairo Quintana moet meteen bij terugkeer in zijn vaderland Colombia twee weken in quarantaine. Dat kondigde de Colombiaanse klimmer aan op Twitter.

Quintana, die zaterdag nog met bravoure de slotrit in Parijs-Nice won, is maandag bij zijn terugkeer in Colombia meteen in quarantaine gegaan om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

“Nadat ik mijn land nogmaals vreugde heb gebracht, zal ik me moeten houden aan de preventieve twee weken van isolatie die de regering mij opdraagt”, aldus Quintana.

De wielrenner van Arkéa-Samsic was bezig aan een succesvol seizoen. Hij won al de Ronde van de Provence en de Ronde van de Haut-Var en gold ook als favoriet voor de eindzege in Parijs-Nice, die ondanks het coronavirus doorging. Een val in de tweede etappe doorkruiste die plannen. Wel won hij de slotrit van de koers, die werd gewonnen door de Duitser Maximilian Schachmann.

De Colombiaanse regering legde afgelopen zondag strenge maatregelen op om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maandag stond de teller van besmettingen in het Zuid-Amerikaanse land op 56.

Bron :
Foto:ElEspectador