Nationaal massaprotest met potten en pannen

Vandaag zal het Nationaal stakingscomité om 17:00 uur een massabijeenkomst houden, die zij de “Nationale Cacerolazo voor het Leven” hebben genoemd.

Er zullen geen marsen, maar sit-ins op de belangrijkste pleinen van steden als Bogota, Medellin, Cartagena, Cali, Bucaramanga. De Cacerolazos, een traditionele Latijns-Amerikaanse vorm van protest door lawaai te maken op potten en pannen, worden op de pleinen van de steden georganiseerd

“In Bogota, zullen de protesten worden gehouden op het Bolivar plein, het Nationaal Park, Cra7 #32 in parken en de demonstranten zullen protesteren vanuit hun appartementen,” verklaarde Diogenes Orjuela, voorzitter van de vakbond CUT.

In november en december vorig jaar hielden duizenden Colombianen massale demonstraties om onder andere te protesteren tegen de hervormingen van de rechtse regering van president Iván Duque.

Het nationaal protest tegen het sociale en economische beleid van Duque wordt de eerste van het jaar. Volgens Orjuela zullen de demonstraties dit jaar geïntensiveerd worden.

Bron :
Foto:EdwinGaviria17 Twitter