Nederland steunt overgangsrechtspraak in Colombia

De Nederlandse ambassadeur in Colombia, Ernst Noorman (foto rechts), zei in een dialoog met Caracol Radio dat hij de uitvoering van de vredesakkoorden ondersteunt. Nederland steunt de overgangsrechtspraak in Colombia als bondgenoot van het vredesproces dat in het land is ondertekend.

De diplomaat zei dat “Nederland de uitgebreide uitvoering van de vredesakkoorden in Colombia ondersteunt”, en voegde eraan toe dat het proces van herintreding van voormalige strijders moet worden beschermd.

Ernst Noorman zei dat Nederland actieve programma’s heeft om de veiligheid van bedreigde sociale leiders en de bevordering van de mensenrechten te garanderen.

De diplomaat, die onlangs in Afghanistan als ambassadeur heeft gediend, was van mening dat het vredesakkoord dat in Colombia is ondertekend een zeer positief voorbeeld is voor het bereiken van vrede tussen de Afghaanse regering en de Taliban.

De Nederlandse ambassadeur in Colombia, Ernst Noorman, sprak ook over hoe Colombia zich consolideert als een model voor de regio in het bevorderen van het gebruik van de fiets en de ontwikkeling van fietsroutes.

Hij herkende het voorbeeld van Bogotá als een van de steden in de wereld waar steeds meer mensen de fiets als vervoermiddel gebruiken, waarvoor hij pleitte voor meer veiligheid en infrastructuur voor fietsers.

Bron :
Foto:Holland House - Dutch Colombian Chamber of Commerce