Nederlander Anko van der Werff wordt nieuwe topman van Avianca

De Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Avianca gaat Anko van der Werff als nieuwe CEO benoemen. Na het plotselinge ontslag van voormalig CEO Hernan Rincon enkele weken geleden, gaat nu de Nederlander het stuur overnemen van een van de grootste vliegtuigmaatschappijen van Latijns-Amerika.

Anko van der Werff was sinds 2014 topman bij Aeroméxico, de op één na grootste luchtvaartmaatschappij van Zuid-Amerika en heeft daarvoor voor Qatar Airways en KLM gewerkt.

Een van de uitdagingen waar de nieuwe CEO van Avianca voor staat is om de luchtvaartmaatschappij, met 100 jaar ervaring, opnieuw te positioneren als een van de beste luchtvaartmaatschappijen in de regio. De Nederlander moet het proces leiden om de exploitatie rendabel te maken, iets waar de maatschappij het laatste jaar tekort in schoot. 

Avianca vliegt momenteel naar meer dan 105 bestemmingen in 27 landen. De luchtvaartmaatschappij exploiteerde meer dan 290.000 vluchten in 2018 en vervoerde 30,5 miljoen passagiers. Meer dan 19.000 werknemers van Avianca zullen zeker uitkijken naar de nieuwe weg die van der Werff op het punt staat in te slaan.

Bron :
Foto:airwaysmag, financecolombia