Ongeluk in Los Venados-tunnel leidt tot 7 doden en 33 gewonden

Bij een ongeval in de tunnel van Los Venados op de weg naar La Línea tussen de gemeenten Calarcá (Quindío) en Cajamarca (Tolima) zijn tot nu toe ten minste zeven mensen om het leven gekomen en 33 gewond geraakt.

Het ongeval heeft dinsdag om 14.20 uur plaatsgevonden in het departement Tolima, toen een trekker-oplegger zonder remmen kwam te staan en een bus, twee personenauto’s en vijf vrachtwagens ramde.

Andersson Arana, sectorhoofd van Transit en Transport (e) van Tolima bevestigde het aantal doden en gewonden, de laatsten werden naar het ziekenhuis Santa Lucia in Cajamarca gebracht.

Jorge Bolivar, de minister van Volksgezondheid van Tolima, verklaarde dat er dertien ambulances naar de plaats van het ongeval waren gestuurd om “de zwaarst gewonden naar de verschillende klinieken en ziekenhuizen in Ibague te brengen”.

Hij voegde eraan toe dat er ook nog vijf ambulances uit het departement Quindío waren gestuurd om de noodsituatie het hoofd te bieden.

De verkeerspolitie van Tolima deelde ook mee dat zij “de nodige acties en onderzoeken” uitvoert en dat de mobiliteit tussen Calarcá en Cajamarca over de oude weg verloopt.

Op maandag gebeurde er ook een ongeluk in La Linea toen een auto in een afgrond viel. De vier inzittenden van het voertuig liepen lichte verwondingen op, volgens het rapport van de autoriteiten.

Bron :
Foto:enfoqueregional.co