President Donald Trump bezoekt Colombia op 2 december

De exacte datum voor het bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump aan Colombia is vandaag bekend gemaakt door het witte huis.

De president van de Verenigde Staten, Donald Trump, zal op 2 december Colombia bezoeken. Na de G20-top in Buenos Aires zal Trump naar Colombia afreizen voor een ontmoeting met de Colombiaanse president Iván Duque.

Het bezoek van Donald Trump aan Colombia was al bevestigd, maar de exacte datum was niet bekend. De Colombiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Carlos Holmes Trujillo bevestigde vandaag het nieuws van het Witte Huis.

Waarschijnlijk zal het gesprek tussen de presidenten zich concentreren op de voortdurende inspanningen om de cocaproductie in Colombia uit te roeien en de implementatie van het vredesakkoord dat in november 2016 is bereikt met guerrillabeweging FARC. Een andere belangrijke kwestie die de president van de Verenigde Staten waarschijnlijk zal bespreken is de crisis in Venezuela, aangezien Colombia de grootste ontvanger is van Venezolaanse immigranten die hun land ontvluchten.

Trump had in april dit jaar zijn reis naar Zuid-Amerika waaronder naar Colombia afgezegd vanwege de gebeurtenissen in Syrië. Hij bleef in de Verenigde Staten om zich bezig te houden met de reactie van de VS op de aanval met chemische wapens in Douma, Syrië.