President Duque verlengt lockdown tot 31 mei

President Ivan Duque heeft aangekondigd dat de lockdown tot 31 mei wordt verlengd om de Covid-19-pandemie in te dammen.

De maatregel zou op 25 mei aflopen, maar om meer besmettingen te voorkomen en na een analyse met gezondheidsdeskundigen besloot de Colombiaanse regering de quarantaine uit te breiden.

“We gaan het met een week verlengen omdat we belangrijke maatregelen zullen nemen om ons aan te passen aan nieuwe cycli”, zei de president en  voegde er aan toe dat de nationale gezondheidsnoodtoestand ook is verlengd tot 31 augustus.

De president merkte op dat er op 1 juni een nieuwe fase van een intelligente isolatie zal beginnen, waarin meer “discipline en coördinatie” wordt vereist

Duque legde uit dat scholen en andere onderwijscentra online lessen zullen blijven aanbieden, hoewel er verwacht wordt dat in augustus de universiteiten zullen worden hervat.

De president heeft geen melding gemaakt van economische sectoren die de activiteiten kunnen hervatten, zoals de luchtvaartmaatschappijen en het intergemeentelijk vervoer. De luchthavens blijven tot 30 juni gesloten.

Wat betreft het vervoer, zei Duque dat de grenzen gesloten zullen blijven, dat er geen intergemeentelijk vervoer zal zijn, of nationaal en internationaal luchtvervoer, en dat er een protocol zal worden opgesteld voor een eventuele reactivering in een volgende fase.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co