President Duque wil binnen enkele weken weer gif sproeien op cocaplanten

Ondanks het sterke verzet tegen het besproeien van cocavelden met een chemische stof die als kankerverwekkend wordt beschouwd, heeft de Colombiaanse president, Iván Duque, ja gezegd tegen het vanuit de lucht besproeien van illegale gewassen.

In een interview met een Londense krant, in het midden van zijn tournee door het Verenigd Koninkrijk, zei de president in Londen dat het besproeien van illegale gewassen zal terugkeren, echter, vertelde Duque niet om welke chemische stof het zal gaan.

Na jaren van besproeiing van cocaïneplanten uit de lucht met onkruidverdelger, stopte Colombia in 2015 met het besproeien van het giftige glyfosaat. Boeren hadden geklaagd dat hun legale gewassen ook werden vernietigd en dat het onkruidverdelgingsmiddel in verband werd gebracht met kanker. Duque vertelde aan de Londense krant The Guardian, dat hij het sproeien vanuit de lucht terugbrengt en het zal over een paar weken beginnen. De rechtse president voegde eraan toe dat zijn besluit niets te maken heeft met het feit dat de Verenigde Staten hem onder druk zetten om iets te doen aan een toename van de cocaïne-export naar het land.

Bron :
Foto:efeverde