President Iván Duque keurt belastinghervorming goed

President Iván Duque keurde dinsdag in het presidentieel paleis Casa de Nariño de belastinghervorming goed, een wet die verband houdt met het nationale ontwikkelingsplan en waarmee de regering 15,2 biljoen pesos denkt op te halen.

Een van de belangrijkste punten van de nieuwe hervorming van de schatkist is de verhoging tot 35% van de vennootschapsbelasting voor bedrijven, evenals maatregelen om de bezuinigingen te versterken en de overheidsuitgaven te verminderen.

Volgens de regering zal deze wet aandacht schenken aan de meest kwetsbaren door “permanente inkomsten” te genereren via besparingen op de uitgaven en de bestrijding van belastingontduiking; stabiliteit in de overheidsfinanciën; en een veilige reactivering van de economie.

De nieuwe hervorming komt na ongeveer drie maanden van dagen van nationale stakingen en protesten (tussen april en juni), die ervoor zorgden dat het vorige regeringsvoorstel herzien moest worden en Alberto Carrasquilla, als minister van Financiën moest vertrekken.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co