Quintana wint zesde etappe Tour Colombia 2.1, “Superman” López pakt eindzege

Nairo Quintana heeft de zesde en laatste etappe van de Tour Colombia 2.1 op zijn naam geschreven. Miguel Ángel López ging er met de eindzege vandoor. In de zwaarste etappe van de zesdaagse wedstrijd, met finish op de 15 kilometer lange Alto de Palmas, reed “Superman” López van Astana Pro Team de Fransman Julian Alaphilippe uit de leiderstrui.

De beklimming van de Alto de las Palmas zorgde voor behoorlijk wat sensatie. Julian Alaphilippe kon het tempo van de beklimming niet langer bijhouden en raakte daardoor zijn leidende positie in het algemeen klassement kwijt. De eerste aanval was van Kevin Rivera (Androni Giocattoli-Sidermec), vlak voor Winner Anacona van Movistar ten aanval trok. De Colombiaan sloot aan bij Rivera die vervolgens het tempo van Anacona niet bij kon houden.

Miguel Ángel López verliet de kopgroep door op zeven kilometer van de finish te demarreren. Nairo Quintana was vervolgens de volgende die demarreerde en sloot aan bij zijn ploegmaat Anacona. Egan Bernal, Iván Sosa en Daniel Martínez wrikten zich ook los van het peloton en sloten zich aan bij de koplopers. Op dat moment was Daniel Martínez, de nummer 2 uit het klassement, de belangrijkste kanshebber op de eindzege, maar na een stevige aanval van López konden enkel Nairo Quintana en het Sky-duo Bernal/Sosa volgen.

‘Superman’ López zag hoe concurrenten Nairo Quintana en Ivan Ramiro Sosa op zo’n 3,5 kilometer van de streep tegen de grond gingen nadat een mee rennende ‘fan’ niet overeind bleef en tegen de renners viel. Egan Bernal (eindwinnaar van vorig jaar) en López profiteerden en fietsten door. Alhoewel door de val de kansen voor Quintana en Sosa weg leken te vallen, wisten zij zich knap terug te knokken.

Omdat Bernal én Quintana al wat verder op achterstand stonden in het klassement, hoefde López enkel Sosa in het oog te houden en was een derde plaats voor López nog wel genoeg om zich te verzekeren van de eindoverwinning in eigen land. Nairo Quintana zette zijn missie op een ritzege voort en behaalde uiteindelijk als eerste de streep. Sosa werd tweede in de rit, vóór López, die wel de eindzege pakte. Hij won het klassement met vier seconden voorsprong op Sosa. Alaphilippe zakte naar de zevende plaats.

Resultaten etappe 6
Resultaten eindklassement

Bron :
foto:caracol