Sail Cartagena 2018 van start

Het grootste zeilfeest van het Caribisch gebied wordt sinds zaterdag gehouden in de Colombiaanse havenstad Cartagena. Sail Cartagena 2018 maakt deel uit van Velas Latinoamérica, een zeilfeest dat 13 landen in Latijns-Amerika bezoekt.

Zaterdagochtend zijn 10 schepen van de marinescholen van Argentinië, Brazilië, Chili, Honduras, Colombia, Peru, Mexico, Portugal en de Verenigde Staten de koloniale havenstad Cartagena binnen gevaren. De grote zeilschepen zijn aangemeerd in het havengebied Grupo Puerto voor het zeilfeest Sail Cartagena 2018. Het festival duurt van 21 tot en met 26 juli en is gratis te bezichtigen.

Zes dagen lang liggen de 8 tallships en 2 fregatten aangemeerd bij de kades La Bodeguita, La Sociedad Portuaria en Muelle de Edurbe. De tallships Cisne Branco uit Brazilië, Esmeralda uit Chili, ARC Gloria uit Colombia, Libertad uit Argentinië, NRP Sagres uit Portugal en de BAP Union uit Peru, Cuauhtémoc ui Mexico, Simón Bolívar uit Venezuela, de fregatten FNH Lempira uit Honduras en USCGC Hamilton uit de Verenigde Staten zijn te bezichtigen.

Voor het zeilschip uit Colombia is het een speciaal jaar. Het opleidingsschip voor matrozen gaat haar 50ste jaar in. In haar 50 jaar van het varen van de wereldzeeën, is er voor het eerst een groep van 51 vrouwelijke stagiairs die deel uitmaken van de bemanning van de drijvende ambassadeur van Colombia: de ‘ARC Gloria’.

Sail Cartagena 2018 is onderdeel van Velas Latinoamérica, een zeilevenement dat in totaal 17 havens aandoet in 13 landen van het Amerikaanse continent. De start van Velas Latinoamérica begon op 26 maart in Rio de Janeiro en zal op 22 september eindigen in Norfolk in de Verenigde Staten.