Seriemoordenaar “Het Monster van Monserrate” bekent moorden

Een seriemoordenaar in Bogotá bekend als “Het Monster van Monserrate” heeft bekend acht vrouwen in Bogota te hebben gewurgd en beweerde dit uit zelfverdediging te hebben gedaan.

Vier ontbonden lichamen van vrouwen in de leeftijd van 18 tot 22 werden dinsdag gevonden. De politie van Bogotá identificeerde “Het Monster van Monserrate” als Fredy Armando Valencia Vargas, een dakloze drugsverslaafde.

Valencia Vargas, 37, bekende het doden van jonge vrouwen die drugsverslaafd waren. Hij zou hen naar een zelfgemaakt geïmproviseerde kamp hebben gelokt in het dichte bos op de Monserrate berg van Bogota, in de buurt van een populaire historische kerk.

Hij zou de vrouwen comfort en hallucinogenen hebben aangeboden en in ruil daarvoor verwachtte hij seksuele gunsten.

“Ik gaf hen voedsel, kleding, een bad en gaf hen wat ze wilden hebben,” vertelde Valencia woensdag op CityNoticias. “Toen ze schoon waren, vertelde ik hen om mij een gunst te geven, maar ze wilden me niets geven. Ze wilden gaan en dingen stelen. Dus vielen zij mij aan”.

De autoriteiten zeiden dat het identificeren van de lichamen moeilijk zal zijn als gevolg van de mate van ontbindingen. Sommige van de lichamen werden uiteen gereten. Valencia Vargas wordt op dit moment vastgehouden door de politie van Bogotá en zal overgedragen worden aan de Modelo gevangenis, waar hij zal verblijven in afwachting van een strafzaak.

Valencia Vargas zal in de gevangenis een psychiatrisch onderzoek ondergaan en kan daar eventueel geplaatst worden in de afdeling geestelijke gezondheidszorg.

“Ik verstikte hen door ze in de keel te knijpen. Het was zelfverdediging, omdat ze mij aanvielen en vertrokken zonder te betalen,” voegde Valencia Vargas er aan toe. “Alles wat ik deed, deed ik uit zelfverdediging. Ze probeerden mij aan te vallen en alles wat ik deed was om mezelf te verdedigen.”

Valencia Vargas studeerde voor industrieel ingenieur, maar begon met het gebruik van drugs na de dood van zijn moeder ongeveer 12 jaar geleden en raakte uiteindelijk dakloos. Hij zei, dat een vrouw die hij lief had vreemd ging en daardoor zijn leven heeft verwoest, net als de dood van zijn moeder.

“Ik moest fecaal materiaal eten, zoals ze dat op straat zeggen” zei Valencia Vargas. “Ik heb het heel zwaar gehad. Maar mijn familie, vader en zus, hebben mij in het begin veel geholpen. Ik had een vrouw, maar ze heeft me bedrogen.”

Een nieuw opgerichte anti-femicide haat misdaad wet in Colombia hebben gevangenis straffen verhoogd voor veroordeelde moordenaars tot 22-41 jaar. Maar Valencia Vargas kan 15 jaar gevangenisstraf krijgen omdat hij bekende.