Soldaten bekennen verkrachting van inheems meisje

De soldaten, die werden beschuldigd van het verkrachten van een 13-jarig inheems meisje, hebben donderdag bekend het meisje te hebben verkracht.

Zeven soldaten hebben bekend dat ze een meisje van de inheemse Emberá-stam uit het reservaat Embera Chamí hebben verkracht, dat zondag uit haar dorp Santa Cecilia werd vermist. De volgende dag werd ze op een nabijgelegen school gevonden.

De gebeurtenissen vonden plaats op 22 juni in de gemeente Pueblo Ricoin het departement Risaralda door soldaten van het San Mateo de Pereira Bataljon. Het meisje werd op de Pio XXII school in het Santa Cecilia district verkracht, dat op ongeveer 20 minuten afstand ligt van haar dorp.

De zeven soldaten zijn verhoord en na hun bekentenis naar de gevangenis gestuurd. Ze accepteerden de aanklacht van “onwettig seksueel misbruik van een minderjarige onder de 14 jaar”, de wettelijke minimumleeftijd voor seks in Colombia. De procureur-generaal van het land, Francisco Barbosa, zei dat de mannen een gevangenisstraf tussen 16 en 30 jaar konden krijgen.

De Colombiaanse vicepresident, Marta Lucía Ramírez, pleitte donderdag voor een snelle rechtsgang. “Colombia moet meedogenloos zijn met seksuele misbruikers van minderjarigen, adolescenten en vrouwen. Onze solidariteit met het meisje en haar familie”, tweette de eerste vrouwelijke vicepresident van het land.

Bron :
Foto:nataliareyesg Instagram