Tatiana Calderon blijft aan als testrijder bij Alfa Romeo Racing

De Colombiaanse coureur Tatiana Calderon, die dit jaar als eerst vrouw uitkomt in de formule 2, mag nog een jaar testrijder zijn voor Alfa Romeo. Calderon is de eerste vrouw in Latijns-Amerika die een rol als coureur binnen een Formule 1-team heeft.

Nadat ze haar debuut maakte aan het stuur van een Formule 1 in Mexico City in 2018, volgden er voor de Colombiaanse pilote enkele weken later twee testdagen op het circuit van Fiorano. Tatiana verblufte het team met haar doorzettingsvermogen en zal haar talent verder kunnen ontwikkelen aan het stuur van een Formule 1 in 2019.

“Ik ben zeer gelukkig deze activiteit van testpilote van Alfa Romeo Racing te kunnen verderzetten dit jaar. Het team heeft fantastische vooruitgang geboekt vorig jaar en het is een privilege te mogen werken met ervaren team-mensen. Het team heeft me eveneens de kans gegeven voor de eerste keer een F1 te besturen en ik hou ervan deel uit te maken van deze groep. Ik denk dat we fantastische zaken kunnen realiseren dit jaar. Ik wil Alfa Romeo Racing en Frédéric Vasseur danken om in mij te geloven en aan mijn zijde te staan in dit meer dan geniale avontuur”, zei Calderon.

Bron :
Foto:Alfa Romeo Racing