Trofee Copa América Centenario onthuld in Bogotá

Donderdagavond werd in Bogotá de Copa América Centenario trofee onthuld. De beker wordt uitgereikt aan de winnaar van de speciale 100 jarige editie van de Copa América die gehouden wordt in de Verenigde Staten.

Onder de aanwezigheid van hooggeplaatste leiders van Conmebol werd de speciale trofee in de hoofdstad van Colombia gepresenteerd. De Paraguayaanse Alejandro Dominguez, president van de Zuid-Amerikaanse voetbal Confederatie, was aanwezig om de trofee voor de eerste keer in het openbaar te vertonen. Hij zei: “Als president van CONMEBOL zou ik graag deze beker willen overhandigen aan de aanvoerder van een van de tien geselecteerde teams van onze confederatie”. Hij bedankte ook voor de gastvrijheid van Colombia en voor alle evenementen die het land heeft georganiseerd. “Veel dank aan de mensen van Colombia, God zegen u en God zegen Conmebol”, voegde hij er aan toe.

De trofee, 61 centimeter en 7,1 kg, zal uitgereikt worden aan een van de 16 deelnemende teams in het toernooi. Copa América Centenario wordt van 3-26 juni gehouden en is de eerste Copa América die buiten Zuid-Amerika plaatsvindt. De Verenigde Staten is gastland van dit toernooi.

Colombia speelt op 3 juni tegen de Verenigde Staten in de openingswedstrijd van het toernooi. Paraguay en Costa Rica zijn de andere rivalen van Colombia.

Trofee Copa América Centenario Trofee_Copa_América_Centenario_02

Trofee_Copa_América_Centenario_Bogota Trofee_Copa_América_Centenario_03