Trump stelt bezoek aan Colombia voor de tweede keer uit

De president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft het geplande bezoek op 2 december aan Colombia uitgesteld.

President Trump zou na de G20-top Buenos Aires naar Colombia afreizen voor een ontmoeting met de Colombiaanse president Iván Duque.

Het Witte Huis zei dat het programma hem niet toelaat om later deze maand naar Colombia te reizen.

“Colombia is een van onze naaste partners in Latijns-Amerika en de twee landen werken samen op het gebied van verdovende middelen, regionale veiligheid en wederzijdse economische welvaart”, aldus de verklaring vanuit het Witte Huis.

Het Witte Huis meldde dat Trump zich op toekomstige kansen verheugt voor een nieuwe ontmoeting in navolging van de besprekingen met Duque op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in september.

Colombia en de Verenigde Staten hebben van oudsher een nauwe relatie met de regering van de VS, die miljoenen dollars aan hulp verstrekt om drugshandel en guerrilla’s te bestrijden.

Zowel Duque als Trump hebben scherpe kritiek geuit op het linkse regime van de Venezolaanse president Nicolas Maduro.

Duque, die net als Trump een conservatief is, trad in augustus aan als opvolger van Juan Manuel Santos.

Dit is de tweede keer dat de president van de Verenigde Staten zijn bezoek aan Colombia heeft uitgesteld. Trump had in april zijn bezoek aan Colombia afgezegd vanwege de gebeurtenissen in Syrië. Hij bleef in de Verenigde Staten om zich bezig te houden met de reactie van de VS op de aanval met chemische wapens in Douma, Syrië.