Twee aanslagen op oliepijpleiding Caño Limón Coveñas binnen 24 uur

In minder dan 24 uur tijd zijn er twee aanslagen gepleegd op de oliepijpleiding Caño Limón Coveñas in de gemeente Tibú.

Oliemaatschappij Ecopetrol heeft bevestigd dat in het dorp El Seis in de gemeente van Tibú (Norte de Santander) een nieuwe aanslag is gepleegd op een deel van de oliepijpleiding Caño Limón Coveñas. De aanslag is de oorzaak van een olieramp in de Tibucito rivier en in Pozo Azul, plaatsen met een grote toeristische trekpleister in de regio.

Om de olieramp in te perken, zijn er al twee controleposten met insluitingsbarrières geïnstalleerd, een op de Tibucito rivier en de andere op de Tibú rivier.

Ecopetrol heeft de gemeenschap van de gemeente Tibu in een verklaring aanbevolen om geen water uit deze waterbronnen te verbruiken en de plaats van het incident niet te naderen totdat het geneutraliseerd is.

Tot nu toe bevestigt Ecopetrol dat dit jaar 29 aanslagen zijn gepleegd op de oliepijpleidingen. Het leger is van mening dat guerrillabeweging ELN verantwoordelijk zou zijn voor de gewelddadige acties tegen de oliesector in het Catatumbo-gebied, die opnieuw milieuschade en economische verliezen voor de oliesector veroorzaken.

Generaal Mauricio Moreno, commandant van de Tweede Divisie van het leger, vertelde aan RCN Radio dat “het verontrustend is dat de gemeenschap altijd wordt getroffen door de watervoorzieningen die vervuild worden”.

Bron :
Foto:Caracol