Veertien FARC-dissidenten en een militair gedood in Cauca

In het zuidwesten van Colombia zijn zaterdag bij gevechten tussen het leger en dissidenten van de voormalige guerrillabeweging FARC een militair en veertien rebellen omgekomen.

Troepen van de Derde Divisie van het Colombiaanse leger voerden op zaterdagochtend een militaire operatie uit tegen de Carlos Patiño beweging, in het dorp El Plateado, gemeente Argelia, ten zuiden van het departement Cauca , een regio die weken daarvoor het toneel was van gevechten tussen gewapende dissidenten van de FARC en guerrillabeweging ELN .

Minister van Defensie Diego Molano bevestigde dat 14 leden van de Carlos Patiño beweging werden gedood. Er wordt ook melding gemaakt van de inbeslagname van verschillende soorten vuurwapens en een grote lading munitie van deze georganiseerde gewapende groep. Molano betreurde 1 dode onder zijn manschappen en zeven soldaten raakten gewond.

Volgens Molano voerden de militairen een speciale missie uit in reactie op een aanslag met een autobom waarbij op 27 maart in het naburige Corinto 43 gewonden vielen. Die aanslag wordt toegeschreven aan dissidenten van de FARC.

Molan liet ook weten dat een week geleden de humanitaire mijnopruiming in het dorp El Plateado is afgerond, in overeenstemming met de toezeggingen van de regering om de terugkeer te garanderen van de tweeduizend mensen die meer dan een maand geleden door geweld zijn ontheemd

“We hebben de operaties gedaan. De eerste prioriteit was mijnopruiming. Nu de tweede is om de dissidenten van ‘Carlos Patiño’ te ontmantelen. Daarom worden de gevechten en militaire acties uitgevoerd door het Nationale Leger”, aldus Molano.

Bron :
Foto:Fuerza Aérea Colombiana