Verplichte mondkapjes in Colombiaanse scholen binnenkort afgeschaft

Colombiaanse scholen kunnen binnenkort stoppen met het gebruik van verplichte mondkapjes in gesloten ruimten als ze voldoen aan de criteria vanaf 16 mei, dat kondigde het ministerie van Volksgezondheid vrijdag aan na een gunstige epidemiologische situatie van COVID-19 in de afgelopen twee weken.

Tijdens een evenement in Cartagena verklaarde Gerson Bermont, directeur van Promotie en Preventie van het Ministerie van Volksgezondheid, dat alleen scholen waarvan 70 procent van de leerlingen en leraren volledig gevaccineerd is en 40 procent een boosterdosis heeft gekregen, het mandaat kunnen opheffen. “We wilden deze epidemiologische periode gebruiken om de cijfers te analyseren, dus als er gegevens waren geweest die ons zorgen baarden, zouden we onze beslissing hebben gewijzigd. Maar we hebben de afgelopen twee weken dezelfde indicatoren gehad,” legde Bermont uit.

Hij wees er ook op dat slechts 42,2 procent van de kinderen in Colombia volledig is gevaccineerd.

Minister van Volksgezondheid Fernando Ruiz juichte de maatregel op hetzelfde evenement toe en riep gezinnen op om het vaccinatieproces voor kinderen tussen 3 en 11 jaar te versnellen.

Volgens de laatste gegevens van het ministerie van Volksgezondheid werden de voorbije week 1.671 besmettingen met COVID-19 gemeld, waardoor het landelijke aantal op 6.095.316 komt met 139.821 sterfgevallen.

Bron :
Foto:elheraldo.co