Vijf doden bij busongeluk in Caldas

Minstens vijf mensen zijn omgekomen en vijftien raakten gewond bij een busongeluk in het noorden van het departement Caldas.

Hulporganisaties van de gemeenten Pácora en Salamina in het noorden van Caldas, bevestigden zondagmiddag, het ongeluk waarbij een bus de afgrond in reed in de gemeente Rugano de Salamina.

Volgens de autoriteiten was de bus van het bedrijf Arauca uit de gemeente Aguadas met als bestemming de hoofdstad van Caldas.

Volgens Felix Ricardo Giraldo, hoofd van het Caldas rampenbestrijding en crisisbeheersing, maakt het hulpverlenen moeilijk, omdat de bus 50 meter diep in een afgrond ligt. De brandweereenheden van de gemeenten Manizales en Salamina hebben inmiddels de gewonden naar medische centra overgebracht.

De wegbeheerders in Caldas hebben gemeld dat de oorzaak van het ongeval nog moeten worden vastgesteld, aangezien zij nog steeds ter plaatse werken met de hulporganisaties.

Eerder deze week vond er een busongeluk plaats in het departement Cauca, waarbij acht mensen omkwamen en elf gewond raakten.

Bron :
Foto:Twitter Gobernación de Caldas