Voetbalicoon Freddy Rincon (55) is overleden na verkeersongeval

De Colombiaanse oud-topvoetballer Freddy Rincón is overleden. De 84-voudig Colombiaans international werd in eigen land met z’n auto aangereden door een bus en belandde in het ziekenhuis. 2 dagen later bezweek hij uiteindelijk toch aan zijn verwondingen. Rincón overleed op 55-jarige leeftijd.

Rincón werd met zijn auto aangereden door een bus. Volgens de directeur van het ziekenhuis in Cali, waar de oud-aanvoerder van de Colombiaanse nationale ploeg werd opgenomen, had hij ernstig hoofdletsel.

Rincón begon zijn carrière in Colombia om vervolgens naar Europa te verhuizen en te voetballen voor Napoli en Real Madrid. In 2000 won hij met Corinthians het allereerste WK voor clubteams. In 2004 speelde hij zijn laatste wedstrijden in het shirt van het Braziliaanse Palmeiras.

Rincon groeide bij Colombia uit tot aanvoerder en scoorde 17 keer in 84 interlands. Hij nam deel aan de WK’s van 1990, 1994 en 1998. Samen met Carlos Valderrama (een andere Colombiaanse icoon) deelt Rincon het recordaantal WK-wedstrijden (10) voor Colombia.

Bron :
Foto:433 Instagram