Vrijgelaten Jesús Santrich opnieuw gearresteerd

Jesús Santrich, voormalige commandant van guerrillabeweging FARC, die woensdag werd vrijgesproken door het vredestribunaal, is opnieuw gearresteerd.

Het vredestribunaal, dat gericht is op het berechten van ernstige misdaden die zijn gepleegd tijdens het decennialange conflict, heeft woensdag het Colombiaanse Openbaar Ministerie verzocht voormalige FARC-leider Jesús Santrich onmiddellijk vrij te laten.

Vrijdag werd Seuxis Paucias Hernández, beter bekend onder de naam Jesús Santrich, vrijgelaten uit de La Picota gevangenis in Bogotá, maar werd weer gearresteerd, omdat er nieuwe bewijzen zijn aangedragen.

Santrich werd in april vorig jaar op verzoek van de Verenigde Staten gearresteerd voor het samenspannen met drie anderen om verscheidene tonnen cocaïne de Verenigde Staten in te smokkelen.

Het vredestribunaal vond dat de Verenigde Staten onvoldoende bewijs had geleverd om Santrich te veroordelen voor drugshandel. In de afgelopen 48 uur heeft de V.S. nieuw bewijsmateriaal afgeleverd en is de voormalige FARC-commandant daarvoor weer opnieuw gearresteerd. 

Santrich is na zijn vrijlating opgenomen in het ziekenhuis. De Colombiaanse autoriteiten zeiden zaterdag dat Santrich wonden op zijn armen had, die eerder beschreven werden als zelf toegebrachte wonden. Hij is in stabiele toestand.

Bron :
Foto:canalrcn