Vuelta a Colombia 2018: Een ronde met veel bergen

De Ronde van Colombia, de belangrijkste wielerronde van Colombia, gaat vandaag beginnen met 12 etappes voor de boeg in negen departementen.

La Vuelta a Colombia, die tot en met 19 augustus zal duren, begint met een proloog gevolgd door 12 etappes met halverwege een rustdag.

De proloog van 8,2 kilometer zal vandaag starten in Pereira, hoofdstad van het departement Risaralda.

Het peloton reist in totaal 2.070 kilometer door de departementen Risaralda, Valle, Quindío, Caldas, Tolima, Cundinamarca, Boyacá, Santander en Antioquia.

De 68ste editie van de Vuelta a Colombia, een evenement georganiseerd door de Colombiaanse Wielerfederatie, wordt er een met veel beklimmingen. Na veel kritiek heeft de federatie meer bergen toegevoegd in de etappes.

“De afgelopen twee jaar was de kritiek op de federatie de reden waarom de berg was verwijderd. Nou, de berg keert terug, en in hoeveelheden. Het wordt een zeer veeleisende route voor de klimmers die we in Colombia hebben”, vertelde Jorge Ovidio González, voorzitter van de Colombiaanse Wielerfederatie, aan de Colombiaanse krant El Tiempo.

In de editie van 2017 werd Aristóbulo Cala (Strongman Bicycles) uit Santander winnaar van het algemeen klassement gevolgd door door Juan Pablo Suárez (EPM) en Alex Cano (Coldeportes Zenú).