Vuelta a Colombia 2021 van start

Van 16 tot 25 april wordt de 71ste editie van een van de belangrijkste wielerwedstrijden van Colombia verreden. Het begint in Yopal en eindigt in Bogotá.

Vandaag is in Yopal in het departement Casanare de 71ste editie van La Vuelta a Colombia van start gegaan. De ronde van Colombia is teruggekeerd op de kalender van de International Cycling Union als onderdeel van het UCI America Tour 2021 in categorie 2.2. In totaal zijn er 10 wedstrijddagen verdeeld in een proloog en negen etappes.

173 renners zullen deelnemen aan de Vuelta a Colombia 2021, verdeeld over 25 teams, waarvan vijf continentale. Onder de deelnemende teams zijn er vier uit het buitenland; een uit Mexico, een uit Panama, een uit Bolivia en een uit Ecuador.

Er zullen twee tijdritten gereden worden, drie hoge bergetappes, twee middelgebergte etappes, twee steile en één vlakke etappe. De slotetappe, die normaal gesproken altijd in Medellín wordt gereden zal nu eindigen in Bogotá.

Favorieten in de Ronde van Colombia zijn Óscar Sevilla, Fabio Duarte en Darwin Atapuma. Óscar Sevilla heeft deze ronde drie keer gewonnen en in nog eens vier rondes op het podium gestaan. Fabio Duarte is de kampioen van 2019 en Darwin ‘Puma’ Atapuma is de nationale kampioen op de weg van 2008 en heeft WorldTour-ervaring. Andere opvallende namen zijn Javier Jamaica, Didier Merchán, Aldemar Reyes, Danny Osorio en German Darío Gómez.

Bron :
Foto:senalcolombia.tv